Gulyásleves

2019. augusztus 11. - irokigor

Fitnesz gulyáslevest főztem a családnak. 

Ősi ételeink egyike, egyesek szerint már a honfoglalás korában is ették az itt élők. Pásztorok tápláléka volt egykor, ebből eredeztetik a nevét is. A gulyás alapanyagait talán mindenki ismeri: kell hozzá a marha színhús mellett meghatározott mennyiségű zsiradék, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, só, köménymag, paradicsom, burgonya és csipetke. Főzhetik bográcsban és fazékban, lábasban egyaránt.

Én most egy sokkal nyáriasabb, alacsonyabb karóriatartalmú változatát fogom megfőzni csirkemellből, olajjal, anya kedvéért kevesebb fűszerrel, bár a csipetke ebből sem maradhat ki.

S, hogy családbaráttá varázsoljuk az öcsém sütött hozzá palacsintást is.

A bejegyzés trackback címe:

https://irokigor.blog.hu/api/trackback/id/tr7515004746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adil86 2019.08.12. 10:42:27

Ősi ételünk? Paradicsom, burgonya, paprika 17. században került Magyarországra, de felhasználása jóval később terjedt el, pl. fűszerpaprika 19. század elején terjedt el itthon.

Frank99 2019.08.12. 14:56:33

Gulyás csirkemellből???? Édes Istenem.... Ennél jobb csak a pulykamell pörkölt lehet! Azzal még csúzlizni is lehet!

Frank99 2019.08.12. 14:57:51

keress egy tyúkot (kakast...), farhát, szárny, nyak. AZ leves lesz...

_ef_ 2019.08.14. 10:08:06

kiment a gulyás, vágott a marhából egy darabot ...
... hogy a többiből mit csinált, azt borítsa jótékony homály

Mach Péter 2019.08.14. 18:54:07

@Adil86: A videón elmesélem, miért nincs igazad. ;-)