Igor verses készlete

Igor a Bádog Gundelben

2019. július 31. - irokigor

Ma nem főztem, hanem a nagymamámmal elugrottunk ebédelni a Pléhcsárdába. A Pléhcsárda központi étele a rántott hús, de honnan is ered valójában a magyar közkedvenc? A panírozott hússzeletet a Habsburgok idején fedezték fel. A család osztrák és olasz része versenyzett egymással a felfedezésért. A két étel a Wiener Schnitzel, krumplisalátás, citromkarikás borjúfilé, és a Cotoletta ala Milanese, paradicsommal tálalt csontos borjúkaraj. Az USA-ban a húsételt Schnitzelkénz, míg Latin-Amerikában Milaneseként ismerik. Nos a Pléhcsárda e nagy történelemre visszatekintő ételt tett újabb köntösbe, ugyanis Bábelék a világ legnagyobb rántotthúsait árulják.

img_20190723_112228.jpgAz, aki egy puccos étteremre gondol, az nagyot téved. Egy kis bodega a Kolozsvár úti piacon, régies kis kifőzde valójában, és mégis az ország, sőt a világ több tájáról is járnak oda. Hírnevét az emberes méretű adagok miatt szerezte. Nos az, hogy óriási az adag, az nem azt jelenti, hogy két tenyérnyi, hanem hogy mondjuk akkora, mint egy számítógép billentyűzete.

img_20190723_113022.jpgA rántott húson kívül van például pacalpöri, vagy vadas, és levesek, kábé minden, ami egy magyaros kifőzdében lenni szokott, az óriási adagokat ezeknél is tartva. Rántott húsaik: csirkemell, karaj és cordon bleu, de velőt és gombát is találsz rántva.

Mi csirkemellből készült rántotthúst ettünk. Attól még hogy milyen hatalmas jól át volt sütve. Az íze is nagyon jó volt, kicsit ugyan sótlan, de lehet, hogy csak nekem. A krumplit, amit külön kell kérni a hús alá teszik. Látszik rajta, hogy valódi burgonya és az íze is nagyon jó. Egyedül a kovászos uborka volt szinte ehetetlen. Persze a nagyiét nem érheti utol semmi :-) , aki szeretné a youtube csatornán megnézheti az elkészítését, de ez most tényleg pocsék volt. Az italválaszték nem túl bő, de szóda van. WC szerintem nincs, ugyanis a benti hely elég pici, de ki lehet ülni. A só nem túl higiénikus, mert nem sótartóban van, csak egy nagy tálban, ahova belemarkolhatsz. A hús tényleg nagyon ízletes, a krumpli is rendkívül ízletes, pedig az ember nem feltétlen várná ezt, ha már az adagok óriásiak. A koviubit viszont senkinek nem ajánlom, mert savanyú és íztelen. Iszonyú jó ízek, kis választék, hatalmas ételek, így jellemezném a Pléhcsárdát.

Menjetek el oda Ti is! Mindenkinek nagyon ajánlom a helyet!
XV. kerület, Kolozsvár utca 48-50

Igor

A bejegyzés trackback címe:

https://irokigor.blog.hu/api/trackback/id/tr2914989484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása