Ma nem főztem, hanem a nagymamámmal elugrottunk ebédelni a Pléhcsárdába. A Pléhcsárda központi étele a rántott hús, de honnan is ered valójában a magyar közkedvenc? A panírozott hússzeletet a Habsburgok idején fedezték fel. A család osztrák és olasz része versenyzett egymással a felfedezésért. A két étel a Wiener Schnitzel, krumplisalátás, citromkarikás borjúfilé, és a Cotoletta ala Milanese, paradicsommal tálalt csontos borjúkaraj. Az USA-ban a húsételt Schnitzelkénz, míg Latin-Amerikában Milaneseként ismerik. Nos a Pléhcsárda e nagy történelemre visszatekintő ételt tett újabb köntösbe, ugyanis Bábelék a világ legnagyobb rántotthúsait árulják.


Mi csirkemellből készült rántotthúst ettünk. Attól még hogy milyen hatalmas jól át volt sütve. Az íze is nagyon jó volt, kicsit ugyan sótlan, de lehet, hogy csak nekem. A krumplit, amit külön kell kérni a hús alá teszik. Látszik rajta, hogy valódi burgonya és az íze is nagyon jó. Egyedül a kovászos uborka volt szinte ehetetlen. Persze a nagyiét nem érheti utol semmi :-) , aki szeretné a youtube csatornán megnézheti az elkészítését, de ez most tényleg pocsék volt. Az italválaszték nem túl bő, de szóda van. WC szerintem nincs, ugyanis a benti hely elég pici, de ki lehet ülni. A só nem túl higiénikus, mert nem sótartóban van, csak egy nagy tálban, ahova belemarkolhatsz. A hús tényleg nagyon ízletes, a krumpli is rendkívül ízletes, pedig az ember nem feltétlen várná ezt, ha már az adagok óriásiak. A koviubit viszont senkinek nem ajánlom, mert savanyú és íztelen. Iszonyú jó ízek, kis választék, hatalmas ételek, így jellemezném a Pléhcsárdát.
Menjetek el oda Ti is! Mindenkinek nagyon ajánlom a helyet!
XV. kerület, Kolozsvár utca 48-50
Igor